Promo icon

100% záruka spokojnosti

Promo icon

Doručenie do 3-5 pracovných dní

Promo icon

Pri nákupe nad 40€ doprava zdarma!

Promo icon

Právo na vrátenie 14 dní

Promo icon

Osvedčená kvalita

Promo icon

100% záruka spokojnosti

Promo icon

Doručenie do 3-5 pracovných dní

Promo icon

Pri nákupe nad 40€ doprava zdarma!

Promo icon

Právo na vrátenie 14 dní

Promo icon

Osvedčená kvalita

Vegánske škoricové závitky

Vedeli ste, že škoricové závitky sú typickým švédskym dezertom zvaným Kanelbullar? Sú vyrobené z kvasnicového cesta a škorice. Vo Švédsku sa jedávajú najčastejšie na obed a pochutnávajú si na nich aj pri šálke čaju alebo kávy.

 

Škoricové závitky sú široko rozšírené v severnej Európe a severnej Amerike. V jednotlivých krajinách sa však mierne líšia. Americké škoricové závitky sú často poliate polevou, niekedy dokonca vyprážané. Existujú aj regionálne kombinácie: na americkom stredozápade, najmä v Kansase, sa škoricové rolády často jedia s čili. Škoricové závitky sa stali tak populárnymi po celom svete, že si zaslúžili svoj deň – Národný deň škoricových závitkov – oslavovaný 4. októbra, od roku 1999.

INGREDIENCIE NA ŠKORICOVÉ ZÁVITKY

Na cesto:

  • 480 ml mandľového mlieka
  • 2 PL ryžový mandľový nápoj
  • 115g kokosového oleja
  • 50g kokosového cukru
  • 1 balenie suchého droždia
  • 690g múky
  • 1 lyžička Himalájska soľ

Na škoricovú náplň:

  • 170g kakaového masla
  • 165g kokosového cukru
  • 2 PL škoricový prášok

Na polevu:

  • 160 g erytritolu
  • 2 PL mandľové mlieko
  • ½ lyžičky vanilkový extrakt

POSTUP

  1. Pripravte si malú panvicu a veľkú misu. Na panvici pri nízkej teplote roztopíme 1/3 kokosového oleja. Keď sa topí, vezmite veľkú misu a pridajte do nej mandľové mlieko, 1/3 zvyšného kokosového oleja a potom rozpustený kokosový olej. Teplú zmes premiešajte a nechajte trochu vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, vezmite droždie a rovnomerne ho pridajte do zmesi a nechajte niekoľko minút stáť aby zhustla. Zmes znovu premiešajte, pridajte 595 g múky a dobre premiešajte, aby boli všetky ingrediencie dobre premiešané.
  2. Misu, v ktorej je cesto zakryte kuchynskou utierkou alebo fóliou a nechajte 1 hodinu odpočívať pri izbovej teplote. Počas tejto doby predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Po jednej hodine kysnutia cesto dosť stúpne. Zvyšných 95g múky pridáme do cesta. Cesto znovu premiesime, ak je cesto lepivé, môžete pridať ešte trochu múky.
  3. Posypte svoju pracovnú plochu, aby sa na ňu cesto nelepilo. Cesto rozvaľkáme a vytvarujeme asi 1 cm hrubý obdĺžnik. Na cesto rovnomerne rozotrieme rozpustené kakaové maslo. Potom cesto rovnomerne posypeme kokosovým cukrom a škoricovým práškom.
  4. Teraz máme pripravené cesto a urobíme z neho valčeky. Vyvaľkáme ho na tvar valca a konce spojíme tak, že ich stlačíme k sebe. Valcovú hranicu rozrežte najskôr na polovicu, potom na 7 rovnomerne veľkých kusov. Každý kus by mal byť dlhý asi 8 cm. Nakoniec ich iba zabalíme.
  5. Pripravte pekáč a vložte doň škoricové závitky – jeden je v strede a ďalších šesť okolo neho. Panvicu zakryte fóliou a odložte na 30 minút na teplé miesto.
  6. Medzitým si pripravíme polevu. Vezmite stredne veľkú misu a pridajte do nej práškový cukor, mandľové mlieko a vanilkový extrakt. Zmes rozmixujte mixérom tak, aby vznikla hladká poleva. Po 30 minútach vyberte z pekáča alobal. Škoricové rolády vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25-30 minút, kým nezožltnú. Upečené dobroty vyberte z rúry a ešte teplé polejte polevou.
Delivery
Už iba 40€ do DORUČENÁ ZDARMA
Produkty v košíku

V košíku nie sú žiadne produkty.

Špeciálna ponuka len tu!

Pridajte k objednávke a ušetrite!

-72%
Golden Q10

Receptúra ​​s koenzýmom Q10, vitamínom C a B-komplexom na ochranu pred oxidačným poškodením

10.40  2.92 
-70%
Vitamín C + Selén + Zinok

Revolučná receptúra ​​s vitamínom C, selénom a zinkom pre silný imunitný systém!

8.32  2.50 
-60%
Horčík + B-komplex

Revolučná receptúra ​​s horčíkom a vitamínmi B na zníženie únavy a vyčerpania

8.20  3.28