Vo vyváženej strave sú najdôležitejším zdrojom vitamínu D hlavne rôzne potraviny živočíšneho pôvodu, napr. ryby, vajcia, mlieko, mliečne výrobky. Rastlinné produkty ho obsahujú hlavne ak sú obohatené. Preto pri pravidelnej konzumácii týchto potravín tak často, ako je to odporúčané, môže jednotlivec prispieť k lepšiemu prísunu vitamínu D. Výrobcovia tento vitamín tiež pridávajú do určitých potravín, najčastejšie do raňajkových cereálií, rôznych nátierok a nápojov, čo je tiež uvedené na štítku. Podobne musí byť na doplnkoch výživy uvedené množstvo pridaného vitamínu D. Prof. dr. Igor Pravst, Inštitút výživy, hovorí: »Podľa európskych právnych predpisov o označovaní potravín môže potravina alebo doplnok výživy obsahujúci 5 µg vitamínu D označovať, že obsahuje 100% odporúčaného denného príjmu tohto vitamínu. Referenčné hodnoty pre denný prísun vitamínu D sú vyššie (15 alebo 20 µg), preto niektorí výrobcovia potravín alebo doplnkov výživy často zahŕňajú upravené dávky, ktoré označujú ako napr. 300% alebo dokonca viac z odporúčaného denného príjmu. Berúc do úvahy vedecké stanovisko Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín, takéto dávky zvyčajne nepredstavujú zdravotné riziko a bezpečný denný príjem vitamínu D zo všetkých zdrojov pre zdravých dospelých je až 100 µg. «
