Promo icon

100% záruka spokojnosti

Promo icon

Doručenie do 3-5 pracovných dní

Promo icon

Pri nákupe nad 40 € doprava zdarma!

Promo icon

Právo na vrátenie 14 dní

Promo icon

Osvedčená kvalita

Promo icon

100% záruka spokojnosti

Promo icon

Doručenie do 3-5 pracovných dní

Promo icon

Pri nákupe nad 40 € doprava zdarma!

Promo icon

Právo na vrátenie 14 dní

Promo icon

Osvedčená kvalita

ČOKOLÁDOVÝ VEGÁNSKY KYSNUTÝ BABKIN KOLÁČ

Ak ste predtým o kvásku nepočuli, určite ste to dosiahli počas tohto lockdownu, keď sa pečenie kvásku stalo hitom. Domáci divoký kvas môže úplne nahradiť droždie. Jednoduchá zmes múky a vody sa začne kvasiť a výsledok bude skvelý. Kysnuté cesto je populárne kvôli svojej schopnosti sa dlho kvasiť, vďaka čomu je výživnejšie, nadýchanejšie a ľahšie stráviteľné. Kvások si absolútne vyžaduje Vašu pozornosť a čas, ale na oplátku Vám zostáva zdravé pečivo.

 

V tomto recepte Vám ukážeme, ako pripraviť vegánsku babku zo sladkého kvasu. Ak nie ste oboznámení alebo nemáte štartér, používajte bežné droždie na pečenie. Babka spočiatku vyzerá ako obyčajný koláč s náplňou, ale môžete si zvoliť ľubovoľnú náplň, sladkú aj slanú. Na jeho formovaní je zaujímavé to, že ho odstrihnete a potom zapletiete. Cesto je v ústach rozpustené nadýchané.

INGREDIENCIE:

HLAVNÉ CESTO

NÁPLŇ

PRÍPRAVA:

SLADKÝ ŠTARTÉR

  • Výroba štartéra trvá asi deň a pol pri 21 ° C. Zmiešajte 25 g bielej múky typu T 500, 10 g vody a 5 g hnedého cukru s 10 g aktívneho štartéra. Keď má štartér dvojnásobnú veľkosť, doplňte ho 35g bielej múky typu T 500, 15g vody a 10g hnedého cukru. Keď sa strojnásobí, je hotový.
  • Sladký štartér je možné zmraziť pomocou 6 g (2 čajové lyžičky) instantného / rýchleho droždia.

CESTO 

  • Zmiešajte 120g vody s 30g práškového nápoja z ryže. Pridajte 5 g soli a potom 110 g sladkého štartéra po kúskoch. V inej miske zmiešajte bielu a celozrnnú múku, pridajte tekutú zmes a 10 g rozpusteného kakaového masla. Dobre premiešajte a potom pridajte zvyšok masla a podľa potreby niekoľko lyžíc vody. Miesime, až kým nezískame hladké cesto (asi 5 minút).
  • Cesto necháme v zakrytej miske kysnúť 4 – 5 hodín.
  • Počas kysnutia cesta namočte 100 g bobúľ goji do vody.

VÝPLŇ

  • Posypte pracovnú plochu a rozvaľkané cesto natiahnite. Roztopíme 100g tmavej čokolády a natrieme ju na vyvaľkané cesto. Posypeme bobuľami goji a čoko-kokosovými lupienkami.

FORMOVANIE 

  • Cesto vyvaľkajte do tvaru guľatiny a v strede rozkrojte, aby ste získali dve dlhé časti. Oplette dve časti.
  • Vyformovanú babku preložíme na plech a znovu posypeme čokoládovo-kokosovými lupienkami. Prikryjeme alobalom a necháme dve a pol hodiny kysnúť v chladničke.
  • Pečieme 45 minút na 170 ° C.
  • Celú metódu nájdete tu:

https://www.instagram.com/tv/CFeiezOJ3y_/?utm_source=ig_embed

Delivery
Už iba 40€ do DORUČENÁ ZDARMA
Produkty v košíku

V košíku nie sú žiadne produkty.

Špeciálna ponuka len tu!

Pridajte k objednávke a ušetrite!

-72%
Golden Q10

Receptúra ​​s koenzýmom Q10, vitamínom C a B-komplexom na ochranu pred oxidačným poškodením

10.40  2.92 
-70%
Vitamín C + Selén + Zinok*

Revolučná receptúra ​​s vitamínom C, selénom a zinkom pre silný imunitný systém!

8.32  2.50 
-60%
Horčík + B-komplex*

Revolučná receptúra ​​s horčíkom a vitamínmi B na zníženie únavy a vyčerpania

8.20  3.28