Promo icon

100% záruka spokojnosti

Promo icon

Doručenie do 3-5 pracovných dní

Promo icon

Pri nákupe nad 40€ doprava zdarma!

Promo icon

Právo na vrátenie 14 dní

Promo icon

Osvedčená kvalita

Promo icon

100% záruka spokojnosti

Promo icon

Doručenie do 3-5 pracovných dní

Promo icon

Pri nákupe nad 40€ doprava zdarma!

Promo icon

Právo na vrátenie 14 dní

Promo icon

Osvedčená kvalita

Banánové muffiny

Banánové muffiny s čokoládovými kúskami sú perfektné sladké raňajky alebo občerstvenie kedykoľvek počas dňa! Vďaka jednoduchému receptu a dokonalému pomeru banánu a čokolády sú banánové muffiny hotové za menej ako 5 minút a upečené za 20 minút. Môžete tiež nájsť tip na vegánsku verziu banánových muffinov pre všetkých vegánov.

👩‍🍳Manja M.

Prečo si zamilujete náš recept na banánové muffiny?

Tieto muffiny sú také vynikajúce, že ich budete chcieť pripravovať stále! Ďalej uvádzame niektoré z dôvodov, prečo na Vás urobia dojem:

  • Vyrábajú sa veľmi ľahko, takže ich môže vyrábať aj Váš drobec
  • Náš recept neobsahuje zložité prísady a všetko, čo potrebujete na výrobu muffinov, už pravdepodobne máte vo svojej kuchyni.
  • Netrvá viac ako 10 minút
  • Muffiny je možné skladovať, mraziť a vychutnať si ich aj o deň neskôr.
  • Sú jemné a šťavnaté, so sladkou banánovou príchuťou a čokoládovými kúskami pre ešte väčšie potešenie.

Ako ich udržíme svieže a šťavnaté?

Aby naše muffiny zostali šťavnaté a čerstvé, po upečení ich musíme úplne vychladnúť na chladiacom stojane. Potom ich uložte do zapečatenej nádoby vystlanej papierovými utierkami. Pred zakrytím viečka jemne položte na muffiny ďalší kúsok papierovej utierky, ktorý bude nasávať prebytočnú vlhkosť.

 

Nie sú Vaše banány dostatočne zrelé na pečenie?

Pri pečení s banánmi je najlepšie použiť tie, ktoré sú zrelé (alebo dokonca prezreté), aby získali najlepšiu chuť. Ak máme deň alebo dva dni pred prípravou dezertu, vložte banány, jablko, avokádo, broskyňu alebo paradajku do hnedého papierového vrecka a udržujte ich na izbovej teplote. Týmto spôsobom sa zachytí etylén ovocia, čo urýchli proces zrenia. Ešte rýchlejším riešením by bolo dať celé banány na pekáč a zohriať ich v rúre na 150 ° C 15 – 20 minút.

Môžem použiť mrazené banány?

Ak máme prezreté banány, ktoré nemôžeme ihneď použiť, môžeme ich ošúpať a zamraziť na neskôr. Pred pridaním mrazených banánov do receptu ich úplne rozmrazte pri izbovej teplote alebo cez noc v chladničke. Mrazené banány zvyčajne uvoľňujú viac vlhkosti, preto ich mierne osušte papierovými utierkami, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.

Ako skladovať banánové muffiny?

Najlepším spôsobom, ako tieto banánové muffiny uložiť, je uskladniť ich do vrecka na zips alebo v uzavretej nádobe pri izbovej teplote. Budú dobré 5 dní. Ak ich chceme zmraziť, buď ich jednotlivo zabalíme kuchynskou fóliou a alobalom, alebo ich vložíme do vrecka so zipsom, na ktorom je uvedený dátum, a vložíme ich do mrazničky. Zmrazené muffiny sa veľmi rýchlo roztopia, takže ich môžete jesť kedykoľvek budete chcieť.

SUROVINY DO BANÁNOVÝCH MUFFINOV:

POSTUP

  1. Vo veľkej mise zmiešajte suché ingrediencie dohromady: Múka – najlepšie by bolo, keby ste použili viacúčelovú, ale dobre sa hodí aj celozrnná múka, alebo ju môžete nahradiť aj obľúbenou bezlepkovou. Kokosový cukor – cukor dodáva cestu šťavnatosť a sladkosť a muffiny sú jemné. Nerobte si starosti ak ho nemáte, nahraďte ho bežným bielym alebo hnedým cukrom. Prášok do pečiva alebo sóda bikarbóna – takže muffiny budú pekne stúpať. Himalájska soľ – jej štipka robí muffiny ešte aromatickejšími.
  2. Banány nakrájame na menšie kocky a vidličkou ich roztlačíme vo väčšej miske. Rovnako ako pri príprave banánového chleba sú dôležité aj banány, ktoré používame na tieto jednoduché muffiny. Lepšie je, ak sú sladké a navyše zrelé. Ak majú veľa hnedých škvŕn alebo sú čierne – nebojte sa. Vďaka tomu budú muffiny ešte chutnejšie!
  3. Pridajte mokré prísady do banánov: Roztopené kakaové maslo – muffinom dodáva sladkú a maslovú chuť. Namiesto masla môžeme použiť olej. Olejové muffiny nebudú také sýte, ale textúra bude stále ľahká a nadýchaná. Vajcia – dodajú peknú štruktúru a jemnosť. Na vegánske banánové muffiny použite ľanové „vajíčko“ (10 g mletých ľanových semiačok + 50 ml vody). Vanilka – používa sa z nejakého dôvodu takmer v každom recepte na dezert. Vanilka dodáva bohatosť a sladkosť, ktorú cukor v skutočnosti neposkytuje.
  4. Nakoniec zmiešame mokré a suché prísady dohromady a pridáme čokoládové lupienky. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a potom pridáme pripravenú zmes. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 180 ° C asi na 18 – 20 minút. Prilepte špáradlo do stredu niekoľkých muffinov, aby ste zistili, či sú muffiny úplne upečené.
Delivery
Už iba 40€ do DORUČENÁ ZDARMA
Produkty v košíku

V košíku nie sú žiadne produkty.

Špeciálna ponuka len tu!

Pridajte k objednávke a ušetrite!

-72%
Golden Q10

Receptúra ​​s koenzýmom Q10, vitamínom C a B-komplexom na ochranu pred oxidačným poškodením

10.40  2.92 
-70%
Vitamín C + Selén + Zinok

Revolučná receptúra ​​s vitamínom C, selénom a zinkom pre silný imunitný systém!

8.32  2.50 
-60%
Horčík + B-komplex

Revolučná receptúra ​​s horčíkom a vitamínmi B na zníženie únavy a vyčerpania

8.20  3.28